background
Breng bod uit

Verduurzamen
woning

Algemene informatie

Adres
Kogendijk 22, 1862 XD Bergen (Nh)
Type woning
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1904
Wonen
81 m²
Energielabel
D
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie
Verwarming
Cv ketel, houtkachel, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Doorstroomboiler
Voorzieningen
Dakraam, natuurlijke ventilatie, rookkanaal, zonnepanelen
trueortho

Huidige energielabel: D

Het energielabel van een woning geeft inzicht in de isolatiekwaliteit en energiezuinigheid van installaties. Het label varieert van A++++ (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig). Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, energiezuinige ventilatie, zonnepanelen en duurzame verwarming. Het label is een momentopname, en aanvullende maatregelen kunnen verder gaan dan het labelniveau. Het stimuleert verduurzaming, verlaagt energiekosten en bevordert bewustwording van energie-efficiëntie en duurzaamheid. Natuurlijk hangt de energierekening ook af van gedrag.

De voordelen van een goed geïsoleerd en energiezuinig huis met een gunstig energielabel zijn:

  • Verhoogt de waarde van de woning en verkort de verkooptijd.
  • Verbeter het wooncomfort en maak het huis aangenamer.
  • Lagere energierekening.
  • Minder CO2-uitstoot voor een beter milieu

Hieronder laten we op basis van beschikbare gegevens zien welke mogelijkheden er zijn om het energielabel te verbeteren en verdere verduurzaming te realiseren.

Mogelijkheden om deze woning te verduurzamen

Voor het verduurzamen van een woning zijn er subsidies beschikbaar die aangevraagd kunnen worden. Het type subsidie kan echter variëren per gemeente, aangezien dit ook afhankelijk is van de specifieke verduurzamingsmaatregelen die genomen worden, daarom zijn deze niet opgenomen.

In het licht van het toenemende bewustzijn rond energiezuinig gedrag, inclusief het uitschakelen van ongebruikte apparaten en het aanbrengen van tochstrips, hebben we ervoor gekozen om deze maatregelen achterwege te laten in de volgende lijst.

Het dak van deze woning is al optimaal geïsoleerd.

HR-glas biedt betere isolatie en vermindert warmteverlies, waardoor het energieverbruik wordt verlaagd en de energiekosten worden bespaard in vergelijking met standaard dubbel glas of enkel glas. Daarnaast zorgt HR-glas ook voor verbeterde geluidsisolatie en verhoogt het het comfortniveau in huis.

Besparing per jaar
HR-glas 368 m³


Subsidie glasisolatie

Spouwmuurisolatie is één van de meest efficiënte manieren om een huis te isoleren. Het biedt een snelle, eenvoudige en betaalbare oplossing met veel voordelen. Door de spouwmuren te isoleren, geniet u van een merkbaar warmer huis, bespaart op de energierekening en draag bij aan een beter klimaat door de vermindering van CO2-uitstoot. Het is een duurzame investering die zorgt voor comfort, kostenbesparing en milieubewust wonen.

Besparing per jaar
Muurisolatie 600 m³


Subsidie muurisolatie

De vloeren van deze woning zijn reeds geïsoleerd.

Een zonneboiler biedt een voordeel ten opzichte van zonnepanelen: het is veel minder gevoelig voor schaduw. Deze innovatieve technologie maakt gebruik van zonne-energie om warm water te leveren waardoor er tot 50% bespaart kan worden op energieverbruik voor douchen en in de keuken. Het is een duurzaam alternatief voor aardgas, aangezien er geen CO2-uitstoot is. Hoewel een zonneboiler in de zomer vrijwel al het warm water levert kan dit in de winter niet volledig worden gegarandeerd maar een hr-ketel of warmtepomp zorgt dan voor de benodigde warmte. Een zonneboiler heeft ongeveer 4 à 5 zonnepanelen nodig.

Besparing per jaar
Zonneboiler 230 m³


Subsidie zonneboiler

Een warmtepomp kan de cv-ketel volledig vervangen of ermee samenwerken als een hybride oplossing. Het zorgt niet alleen voor de verwarming maar ook voor het warm water in de douche en keuken. Deze elektrisch aangedreven apparaten halen warmte uit de lucht of bodem, waardoor ze uiterst energiezuinig zijn. Door te kiezen voor een warmtepomp kan gedeeltelijk of volledig afscheid worden genomen van aardgas wat gunstig is voor het milieu en de energierekening aanzienlijk verlaagt.

Besparing per jaar
Warmtepomp 1.603 m³


Subsidie warmtepomp

Deze woning is voorzien van zonnepanelen.

Overzicht besparingen

Besparing per jaar
HR-glas 368 m³
Muurisolatie 600 m³
Zonneboiler 230 m³
Warmtepomp 1.603 m³

Maak slim gebruik van subsidies

Voor het verduurzamen van een woning zijn er verschillende subsidiemogelijkheden beschikbaar, die u kunt aanvragen. Het type subsidie kan echter variëren per gemeente, dus het is raadzaam om na te gaan welke specifieke subsidies er beschikbaar zijn.

Het loont echt de moeite om u te verdiepen in de subsidieregeling Energiebesparing.

Hieronder staat een lijst met verwijzingen naar mogelijke subsidies om deze woning te ondersteunen bij verduurzamingsmaatregelen:

Overige informatie

Toelichting

Hoewel we via de bovenstaande berekeningen proberen om een zo goed mogelijk beeld te geven van de mogelijkheden, moet worden opgemerkt dat het een schatting blijft op basis van beschikbare gegevens. Voor een nauwkeurigere berekening per onderdeel zijn specifieke gegevens nodig. Gebruik de externe tool op verbeterjehuis.nl voor gedetailleerdere informatie en mogelijkheden voor verbeteringen.

Disclaimer

Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is gegenereerd op basis van geautomatiseerde verzamelde data en dient slechts als indicatie. Voor deskundig advies raden wij aan contact op te nemen met een gecertificeerd energiedeskundige.